Vrouwencentrum geeft stuk subsidie terug

check subsidieGul artikel in de Stentor  Het Vrouwencentrum NOP geniet tevreden na.

EMMELOORD – Het Vrouwencentrum Noordoostpolder in Emmeloord heeft donderdag 3000 euro subsidie teruggegeven aan de gemeente.

Om de simpele reden dat de vrouwen elke cent omdraaien en zo over 2014 drie mille overhielden. Een zeer verbaasde wethouder Hennie Bogaards kreeg een kleurrijke, door het vrouwencentrum ontworpen cheque overhandigd. “Heel goed gedaan”, zei de wethouder tot de vrouwen. Zij kreeg evenals de aanwezig politici en andere sponsoren een soepbuffet aangeboden.
Het Vrouwencentrum Noordoostpolder, dat nu zeven jaar bestaat en dat als doel heeft vrouwen uit hun isolement te halen en begrip te leren krijgen voor elkaars culturen, krijgt jaarlijks 23.000 euro subsidie van de gemeente. Daarvan bleef 3000 euro over, ook al omdat woningbouwvereniging Mercatus, de PKN-gemeente en de voormalige kruisvereniging het vrouwencentrum financieel steunden. “We hadden aan het eind van vorig jaar natuurlijk nog van alles kunnen kopen. Maar wij vinden niet dat je op die manier met gemeenschapsgeld moet omgaan. Daarom bieden we de wethouder nu een retourcheque aan”, aldus voorzitter Christine Merjenburgh.