LANDELIJKE NATURALISATIEDAG 2016

15 DECEMBER
Een feestje werd gevierd in Emmeloord. Ongeveer 60 gasten kwamen naar het gemeentehuis: ‘nieuwe Nederlanders’ die een Nederlands paspoort en hun genodigden. Lina (Irak) met haar gezin was er en Lal (Myanmar), Dechen (Tibet) en meer bekenden van het Vrouwencentrum. Gefeliciteerd! De burgemeester vertelde een verhaal over samen verbinden, dat dat alleen lukt als we van beide kanten ons best doen. Roya werd geïnterviewd omdat ze 1 jaar geleden naturaliseerde. Op de foto’s zie je de burgemeester met Tamana en Sima, en met Petrus en Kareema. Tamana en Petrus zijn ook genaturaliseerd. Daarna was er tijd voor feliciteren en drinken met heerlijke hapjes. Het Vrouwencentrum was gevraagd hiervoor te zorgen en dat lukte natuurlijk heel goed 🙂 ‘Naturalisatiedag’ is een heel moeilijk woord trouwens! Misschien is ‘paspoortdag een idee?

img-20161216-wa0001

20161215_164732