Gast aan tafel Annehilde

Gast aan tafel Annehilde vertelt op 3 februari haar levensverhaal.20170203_105021

Haar levensboek, in de herfst gemaakt ism Humanitas is de rode draad.
35 Vrouwen luisteren ademloos naar hoe het is om te leven met een handicap. Hoe iemand van werkend edelsmid kunstenaar, graag zeilde, schaatste, wandelde in de bergen, reisde, kinderen kreeg groeide naar een vrouw die leerde omgaan met de ziekte MS. En afnemende fysieke mogelijkheden.
Inmiddels woont ze in een aangepaste woning in Revelsant en managet dagelijks een grote groep van onmisbare zorgverleners. Ze prijst zich ook gelukkig met een fijn netwerk van familie, vrienden en bekenden. Dagelijks geniet ze van grote en kleine dingen. Bezoek, muziek, kunst, de kunstwerken die ze in de loop van haar leven zelf maakte.
Haar eigen Annehilde eetcafé groep, waardoor ze 2x in de week een ‘kok en gast’ te eten heeft, die haar ook helpt met het eten.
Terwijl haar levensboek rondgaat worden er vragen gesteld over MS, kleding kopen, op vakantie gaan, haar dagelijks leven en meer…
Haar dochter Evelien die mee gekomen is, vertelt ook dat is: een moeder met een handicap. Ze hebben daar zichtbaar een mooie weg in gevonden.
Annehildes positieve levenskunst maakt indruk. Vooral hoe ze zich altijd focust op wat er wél ipv niet. Wat inspirerend!
Als vanzelf ontstaan leuke plannen voor een bezoek aan huis, met wereldkeuken natuurlijk 🙂
Marjan uit Somalië (die zelf van alles meemaakte) verwoordt het zo: “Van haar krijg ik juist méér kracht!”

20170207_143757

20170207_143649