Orange the World 2023

Orange the World 2023

Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwentot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. Ook wordt geld ingezameld voor het Trust Fund to End Violence against Women, het grootste wereldwijde fonds om geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen en te stoppen.
 
Ook dit jaar gaat het Vrouwencentrum Noordoostpolder zich hiervoor inzetten.
Op 24 november starten wij met een lezing van de Blijfgroep over ‘mensenhandel’ op het Vrouwencentrum. Je bent van harte welkom vanaf 10.00 uur. 
 

Op 25 november is de officiële opening van Orange the World. Die dag hebben wij gezamenlijk met de Soroptimisten Noordoostpolder de ‘Bruidsmars Emmeloord’ georganiseerd. De Bruidsmars is bedoeld om meer bewustwording te creëren. Dus pak je mooie trouwjurk/ trouwpak maar uit de kast en loop mee op 25 november.