Wij kunnen jouw financiële steun heel goed gebruiken!

In het Vrouwencentrum stomen we vrouwen klaar voor een rijk leven in onze maatschappij
 

Waarom hebben we jouw hulp nodig?

In het nieuwe project ‘Van achter de voordeur’- dat deels wordt gefinancierd door Provincie Flevoland- willen wij nog meer vrouwen in de Noordoostpolder bereiken. Omdat in een inclusieve maatschappij iedereen mee mag doen. En daar hebben we jouw financiële hulp bij nodig.
 
Het project is vierledig:
 
  • Onderzoek
  • Werving
  • Een introductieweek
  • Een interculturele week

Help mee!

Jij kunt ons als inwoner of bedrijf helpen met een donatie vóór 1 juli 2024. Doneren kan via de donatieknop of door een bedrag over te maken op NL56 RABO 0136444679 onder vermelding van je naam en adres. 

Doneer je als bedrijf?

Dan plaatsen we als dank jouw bedrijfslogo op onze website. Stuur daarvoor je logo naar info@vrouwennop.nl

Elke donatie boven de 250 euro levert bovendien een plekje op aan tafel in ons speciale donateurs eetcafé.

Doneer als bedrijf:

Onderzoek

We moeten weten welke vrouwen we nog missen in ons Vrouwencentrum. Een ingewikkelde opgave, omdat deze doelgroep moeilijk te bereiken is. Daar is dan ook gedegen onderzoek voor nodig.
 

Werving

Om onze bekendheid te vergroten bij vrouwen en ook hun mannen, maken we een informatiefolder die wordt vertaald in meerdere talen. Deze wordt verspreid onder allerlei betrokken instanties.
 
Wij zijn een soort sisterhood. Een veilige plek waar vrouwen zonder oordeel kunnen groeien om hun plek te vinden in de wereld
 

Een introductieweek

Eén week in 2024 zal helemaal in het teken staan van de nieuwe groep vrouwen. Er zijn verschillende activiteiten, er wordt gezamenlijk gekookt en gegeten en er is een muziekavond met dans.
Speciaal voor moeders met kinderen is er een spelletjesmiddag in samenwerking met Opstapje, het opvoedondersteuningsprogramma van Carrefour. Daarnaast kunnen ze een kijkje nemen bij de Nederlandse taallessen, die in het Vrouwencentrum op maat worden gegeven.
En er is een creatieve avond, waar de vrouwen kennismaken met de naai- en breilessen van het Vrouwencentrum.
 

Een interculturele week

Om de nieuwe groep vrouwen te verbinden met de vrouwen die het Vrouwencentrum al hebben gevonden, is er in 2024 een interculturele week voor álle vrouwen uit de Noordoostpolder. Hier komen alle culturen samen, wordt er opnieuw samen gekookt en gegeten is er een creatieve avond en een muziekavond met dans en zang. Daarnaast zijn er kleinere bijeenkomsten waarin vrouwen voorlichting krijgen en met elkaar in gesprek gaan over allerlei onderwerpen die ze bezighouden.